Oksetatar

KILDE: Maria Wedell Seerup, elev foråret 2016 - med inspiration fra kogebogen "Tatar" af Katrine Klinken

DET BEHØVER DU

Tid ca. 20 – 30 min
Til ca. 10 personer
Okse- elller lammetatar med yoghurt, citron, hvidløg og ramsløg med inspiration fra kogebogen “Tatar” af Katrine Klinken
Vi valgte at tage udgangspunkt i okse, da det ikke er alle der er lige glade for lam. Dog ville lam også være en mulighed til denne ret.
750 g Oksetatar af okseklump
2 1/2 spak olivenolie
Citronskal fra 1 øko citron
5 tsk citronsaft
2 1/2 fed hvidløg
1-2 frisésalat
4 dl græsk yoghurt gerne natural 10%
Salt og peber
Olie-eddikedressing:
 1/2 dl balsamico
1 dl olivenolie
Evt. tilbehør:
Ristet rugbrød med olie el. smør

SÅDAN SKAL DU GØRE

Fordel kødet på et fad og sæt i køleskabet indtil brug. Rør salt, peber, citronskal, citronsaft, presset hvidløg og olivenolie sammen i en skål. Bland derefter salaten med olie-eddikedressingen efter behag. Smag yoghurten til med salt, peber og ramsløg eller andre urter efter årstiden. Bland tilsidst kødet hurtigt sammen med ingredienserne sammen i skålen og smag til. Bearbejd kødet så lidt som muligt så det forbliver så luftigt som muligt. Server retten så hurtigt som muligt så den bevarer sin friskhed.​

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk