DET BEHØVER DU
200 g lyst rørsukker
2 dlæbleeddike
6 store syrlige æbler
1 finthakket løg
150 lyse rosiner
1 spsk korianderfrø
2 spsk hele sennepsfrø
50 gskrællet ingefær i tynde strimler
1 fintsnittet rød chili
2½ dl vand
salt og peber
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smelt sukkeret i en rustfri stålgryde for svag varme. Ryst gryden lidt mens sukkeret smelter.
Tilsæt eddike og bring det i kog. Skræl imens æblerne og skær dem i tern.
Vend æbler, løg, rosiner og krydderier i blandingen og hæld vand ved til det knapt dækker.
Lad det småsimre for svag varme til det har en lind ensartet konsistens – ca. 45 min.
Rør i det en gang i mellem, så det ikke brænder på.
Smag evt. til med eddike, sukker, salt og evt. peber.
Hæld chutneyen på varme skoldede glas.
Chutneyen kan holde sig et par måneder – hvis du ikke har spist den inden.