Agurkesalat på japansk

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Servér agurkesalaten til grillet marineret laks eller kyllingebryst. Marinér laks eller kylling i 2 spsk. sojasauce og 2 spsk. sherry smagt til med lidt sukker. Lad fisk/kylling trække en halv time før det duppes tørt og grilles i ovnen.

1dl eddike (gerne riseddike)
4 spsk. rørsukker

Limemarinade:
Saft af 1 limefrugt
2 spsk. sojasauce
1 spsk. olie
1/4 fintsnittet chili
1 spsk. rørsukker
1 fed hakket hvidløg
1 tsk. salt
2 agurker i tynde skiver
2 bdt. radiser i tynde skiver
1 bdt. fintsnittet forårsløg
8 fintsnittede mynteblade

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rør eddike, sukker og salt sammen og læg agurkeskiverne heri. Lad dem trække i en time. Dræn agurkerne og bland dem med radiser, forårsløg og mynte. Rør alle ingredienser til limemarinaden sammen. Servér med grillet laks eller kylling og en skål løse ris.
Grønsager pr. person: ca. 175 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk