Agurkesalsa

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Den krydrede marinade til salsaen er af sydamerikansk oprindelse, hvor den hedder en mojo. Salsaen passer fint til grillet kød eller fisk.

1 agurk
2 store gule peberfrugter

2 tsk salt
1 bdt. klippet purløg

Marinade:
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
10 sorte peberkorn
1/2 dl hakket persille
2 fed hakket hvidløg
1 finthakket rød chili
2 spsk olivenolie
2 spsk limesaft

SÅDAN SKAL DU GØRE

Begynd med marinaden. Kom spidskommen, korianderfrø og peberkorn på en hed og tør pande og rist dem i 15 sekunder. Kom krydderierne i en morter og stød dem fint. Bland dem med de øvrige ingredienser.
Skræl agurken og flæk den. Tag kernerne ud med en teske, halver agurken og skær den i strimler, drys dem med salt og lad agurkestrimlerne afdryppe i en sigte. Tænd ovnens grill. Skær 4 “sider” af hver peberfrugt og grill dem til de er helt sorte. Kom dem i en pose og lad dem køle. Pil det sorte skind af og skær peberfrugterne i strimler. Vrid agurkerne for væde og bland med peberfrugter, marinade og purløg.
Grønsager per person: ca. 125 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk