Agurkesuppe med tomat og valnødder

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 4 personer

April er kulinarisk agurketid. Masser af friske sprøde danske agurker med den fine
milde, næsten jomfruelige smag. Men hvorfor kun spise dem rå? Her bliver de kogt i en
enkel suppe med dild og yoghurt. Agurkerne får næsten konsistens som østers. Den
lyse forårsuppe bliver serveret med et fyld af tomat og valnødder.

Ingredienser:
2 skrællede og udkernede agurker (ca. 400 g)
2 løg i tern (ca. 200 g)
2 spsk olivenolie
2 spsk hvedemel
8 dl hønsebouillon
1 æggeblomme
2½ dl græsk yoghurt

1 bdt. klippet dild
1 stor flået bøftomat i tern (ca. 100 g)

2 spsk hakkede valnøddekerner

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær agurkerne i tykke halvmåneskiver. Sauter løgene i olivenolie i en stor gryde, til løgene er klare.

Drys mel på og lad det suge fedtstoffet. Spæd med bouillon af flere omgange og bring suppen i kog.

Tilsæt agurkerne, bring suppen i kog og lad den koge 10-12 min. Rør imens æggeblommen med yoghurt og dild.

Rør yoghurtblandingen med lidt af den varme suppe og rør den derefter i suppen. Suppen må nu ikke koge. Smag til med salt og peber.

Bland tomat og valnøddekerner og smag det til med lidt salt og peber. Server det til suppen sammen med ristet brød

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk