Appelsinkage med porter

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Kagen bliver tæt og fugtig på grund af den hakkede masse af appelsin, valnøddekerner og rosiner der blandes i kagen. Porteren giver kagen en meget fyldig smag, der dog ikke dominerer den friske smag fra appelsinerne.

125 g smør
Revet skal af 2 usprøjtede appelsiner
Appelsinfileter af 1 appelsin
50 g valnøddekerner
75 g rosiner
2 store æg
200 g sukker
Korn fra 1 vanillestang
300 g hvedemel
4 tsk bagepulver
1/4 tsk fint salt
2 1/4 dl porter (1 øl minus 1 dl)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 175°. Smør en 22 cm springform med smør, smelt resten af smørret og lad det køle af. Hak appelsinskal og fileter fint i en foodprocessor sammen med valnøddekerner og rosiner. Pisk æg og sukker hvidt med vanille. Rør appelsin-nøddemassen i. Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen skiftevis med porteren. Rør det afkølede smør i dejen. Fordel dejen i springformen og bag kagen 1 time. Lad kagen afkøle på bagerist. Spises lun eller kold og holder sig fint 2-3 dage.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk