Asparges i kylling

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Inspirationen kommer fra Høns i asparges, en klassiker med kogt hønsekød og hvide asparges i en hvid stuvning. De hvide asparges smager af mere end de grønne og tåler bedre den smagsbelastende stuvning og lidt længere opvarmning. De grønne asparges skal blot blancheres og f.eks som her, serveres til stegt kyllingebryst fyldt med en fars ligeledes med grønne asparges.

Middagsret
2 store kyllingebryst med skind, fra Gråstenkylling eller Bornholmsk unghane
8 grønne asparges
Lidt hønsebouillon og mælk
2 æg

SÅDAN SKAL DU GØRE

Pil inderfileten af hvert kyllingebryst og skær en lomme i hvert bryst.
Kog aspargene i lidt mælk og hønsebouillon, til de er møre. Tag aspargsene op og kog kogelagen ind til ca. 3 spsk.
Kom underbryst og afkølede asparges i en foodprocessor og hak det fint. Hæld den ligeledes afkølede kogelage i og passer denne fars gennem en fin sigte. Pisk et æg og lidt salt og peber i, og fyld farsen i en sprøjtepose eller plastpose med hul i hjørnet. Fyld den i brystet og steg dem på en tør pande ca. 8 min. på hver side.
Begynd med skindsiden. Lad dem trække ca. 10 min, inden de skæres i skiver.
Server med nye kartofler, grønne asparges og “vores” persillesauce.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk