Aubergine-sandwich

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

I middelhavslandene bliver auberginer kaldt for “den fattige mands kød”. Når de bliver stegt, gerne i olivenolie med hvidløg og krydderurter, får de en dejlig fyldig smag. I dette lækre sandwichfyld pensles aubergineskiverne kun med olie. Så undgår man, at de suger meget olie til sig under stegningen.

3 auberginer i 1 cm tykke såler
2 1/2 spsk olivenolie
2 ds. drænede flåede tomater
50 g revet parmesanost
2-3 fed hvidløg
20 friske basilikumblade
4 sandwichboller

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnens grill. Pensl auberginesålerne på begge sider med olie og læg dem på en rist. Grill dem til de er gyldne på begge sider. Drys med salt og peber. Hak de flåede tomater og smag til med hvidløg og basilikumblade. Læg aubergineskiver og tomatsauce lagvis i et ildfast fad, slut af med et tyndt lag revet parmesanost. Sæt fadet i en 200° varm ovn i 20 min.
Flæk sandwichbollerne og fordel auberginesålerne i bollerne. Spis dem helst, mens fyldet er varmt.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk