DET BEHØVER DU
Til 4 personer
100 g tørret frugt, fx rosiner, dadler, abrikoser og/eller figner
1 økologisk appelsin
4 store spiseæbler
25 g revet marcipan
1 æggehvide
2 stænger hel kanel flækket på langs
Flødeskum med vanille
Til 4 personer
1 dl piskefløde
1/4 stang vanille
2 tsk. Sukker
SÅDAN SKAL DU GØRE
Sådan gør du:
1.Skær den tørrede frugt i små tern, eller hak den fint og kom den i en lille skål.
2.Vask appelsinen og riv halvdelen af skallen på den fine side af et rivejern. Skær appelsinen i to halve og pres saften ned over den tørrede frugt. Bland revet appelsinskal i og lad det trække en halv time.
3.Tænd ovnen på 180°.
4.Skræl den øverste fjerdedel af æblerne med en skrællekniv. Tag kernehuset ud med en urtekniv. Stil æblerne i et dybt fad.
5.Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og bland det med den tørrede frugt. Vend æggehviden i.
6.Fordel fyldet i æblerne. Stik et stykke kanelstang i hvert æble og bag dem 1/2 time eller til æblerne virker møre, når man stikker en urtekniv i dem.
Flødeskum med vanille
Sådan gør du :
1.Kom piskefløden i stor skål og pisk den til blød skum med elpisker
2.Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en kniv
3.Bland vanillekorn med sukker i en lille skål
4.Smag flødeskummet til med vanille-sukkeret.