Bagte æbler med marcipan og kanel

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 4 personer

100 g tørret frugt, fx rosiner, dadler, abrikoser og/eller figner
1 økologisk appelsin
4 store spiseæbler
25 g revet marcipan
1 æggehvide
2 stænger hel kanel flækket på langs

Flødeskum med vanille

Til 4 personer

1 dl piskefløde
1/4 stang vanille
2 tsk. Sukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Sådan gør du:
1.Skær den tørrede frugt i små tern, eller hak den fint og kom den i en lille skål.
2.Vask appelsinen og riv halvdelen af skallen på den fine side af et rivejern. Skær appelsinen i to halve og pres saften ned over den tørrede frugt. Bland revet appelsinskal i og lad det trække en halv time.
3.Tænd ovnen på 180°.
4.Skræl den øverste fjerdedel af æblerne med en skrællekniv. Tag kernehuset ud med en urtekniv. Stil æblerne i et dybt fad.
5.Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og bland det med den tørrede frugt. Vend æggehviden i.
6.Fordel fyldet i æblerne. Stik et stykke kanelstang i hvert æble og bag dem 1/2 time eller til æblerne virker møre, når man stikker en urtekniv i dem.

Flødeskum med vanille
Sådan gør du :
1.Kom piskefløden i stor skål og pisk den til blød skum med elpisker
2.Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en kniv
3.Bland vanillekorn med sukker i en lille skål
4.Smag flødeskummet til med vanille-sukkeret.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk