Baked goodness – minipizzaer

KILDE: Kanika, Teresa, Mille, Kristoffer (kursus 1201)

DET BEHØVER DU

Dej:
25 g gær
3dl vand
1 tsk groft salt
1/2 dl olivenolie
4 dl rugmel
5 1/2 dl hvedemel

Fyld:
4 squash
250 g champignon
250 g cherrytomater
5 små kartofler
1 skalotteløg

Pesto:
2 dl basilikum
6 spsk pinjekerner
Ca. 1/2 dl olie ( gerne smagsneutral )
Ca. 4 fed hvidløg
Ca. 150 g parmesan

Topping:
50 g Grøn oliven
50 g sort oliven
8 skiver seranoskinke
Ruccula

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Dej:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og olie og rør til salten er opløst. Tilsæt til sidst melet lidt ad gangen, til dejen er lind og slipper.
Lad dejen hæve under et viskestykke, mens resten bliver tilberedt.

Fyld:
Skyl og skær squashen i ca. 1/2 cm tykke skiver på skrå, sådan at stegefladen bliver større.
Fjern evt jordrester fra champignonerne og skær dem i skiver.
Skyl tomaterne og skær dem over i halve.
Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver.
Pil skarlotteløgene og skær dem i tynde ringe.

Tænd op for en grillpande ved høj varme. Når panden er rigtig varm, grilles squashen, champignonerne, kartoflerne og tomaterne på en tør pande.

Pesto:
Rist pinjekernerne på en tør pande, kun lige til de bliver gyldenbrune.
Blend pinjekernerne, basilikum og hvidløg i en lille mixer.
Tilsæt olien lidt af gangen til du får den ønskede konsistens (det er en meget god ide at lave en lidt fast pesto, så får man en sprødere bund, når pizzaen er færdig)
Tilsæt til sidst osten og smag til.

Topping:
Hæld vandet fra oliven og skyl rucolasalaten.
Serranoskinken tørsteges i ovnen ved 225*c i varmluft i ca. 5 min. Når de er færdige skæres de i tynde strimler.

Når alt er klart rulles dejen meget tyndt ud. Stik dejen ud i små cirkler og smør et lag pesto på. Derefter kan man pynte pizzaerne med det fyld, man gerne vil have på.
Bag pizzaerne i varmluftsovn ved 200*c i 15 min.

Når pizzaerne er færdige kan de yderligere pyntes med topping efter egen smag – her har vi valgt at pynte med lidt ruccolasalat.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk