Cremet grøntsagssuppe

DET BEHØVER DU

Kilde: Fra kogebogen: Stop spild af  mad (Gyldendals forlag)

Rest: Rodfrugter
900 g. blandede og skrællede rodfrugter og løg. Fx knoldselleri, kartofler, pastinak, gulerod, persillerod m.m.
2 spsk. olivenolie
1. l. grøntsagsbouillon
Evt. 1dl. fløde
Evt. chili, sambal oelel el. lign.
Salt og friskkværnet peber
Ca.1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft.

SÅDAN SKAL DU GØRE

1. skær alle de skrællede grøntsager i grove terninger.
2. Steg dem i olivenolie i en stor gryde ved svag varme i ca. 5 minutter og vend rundt undervejs, grøntsagerne må ikke blive brune.
3. Tilsæt grøntsagsbouillonen, læg låg på og lad suppen simre, til alle grøntsagerne er helt møre, ca. ½ time.
4. Blend suppen med en stavblender og juster konsistensen med bouillon eller vand.
Tilsæt evt. fløde samt salt, peber og eddike el. citronsaft. Varm igennem og smag til.
5. Server rygende varm og evt. med et drys purløg .

Tip: Serveres suppen med lidt brød til kan den sagtens agere hovedret.

Links til andre billige og gode resteretter: Grøntssagssnacks med fiskerillette

Rødbedebrød

Tip:Har du en rest fløde tilbage kan den sagtens fryses nedm og senere tøes op og bruges i retter som fx denne.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk