Grøntsagssnacks med fiskerillette

DET BEHØVER DU

Kilde: Fra kogebogen: Stop spild af  mad (Gyldendals forlag)

Rest: Kogt eller stegt fisk – rugbrød

300 g. kogt eller stegt fisk

3 spsk kapers

3 spsk finthakket løg

3. spsk fintrevet gulerod

Evt. finthakket dild

1½-2 spsk surmælksprodukt

Lidt citronsaft

En rest krydderurter

Salt og friskkværnet peber.

SÅDAN SKAL DU GØRE

1. Fjern evt. skindet fra laksen og smuldr fiskekødet let med fingrene. Hak og tilsæt kapers.

Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt sammen. Smag til med citronsaft, en rest af krydderurter, salt og friskkværnet peber.

2. Rist brødet i ovnen eller på en brødrister og skær det ud.

3. Rens grøntsagerne og skær dem ud i passende stykker.

4. Anret fisken i en skål og grøntsager og rugbrød på et fad

 

Tip: Har man en rest af røget makrel eller sild kan fisken anrettes på samme måde, men vær da varsom med salt.

Tip: Fisken kan også spises på ristet brød som en bruchetta.

Andre gode reste retter: Billig og cremet grøntssagssuppe

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk