Bøfsalat med mango og avocado

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

300 g bøf af mørt oksekød (filet, mørbrad eller tyksteg)
1 spsk olie
2 røde peberfrugter
ca. 400 g blandede salatblade fx romaine, iceberg, radicchio og rucola
1 mango skåret i lange tynde skiver
1 stor avocado skåret i lange tynde skiver
1 bdt. snittet purløg og evt. snittet frisk koriander

Dressing:
1 1/2 dl græsk yoghurt eller syrnet fløde 9 pct.
knap 1 dl mango chutney
2 spsk vineddike
1 spsk citronsaft
1 knsp stødt allehånde

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd evt. havegrillen. Bruges grill grilles bøffen uden brug af olie, ellers steges den i olien på en varm pande 2‑4 min. på hver side, alt efter hvor rød den foretrækkes. Krydr med salt og peber. Grill peberfrugterne under ovnens grill eller på havegrillen til skindet er sort på alle sider. Lad dem trække i en plastpose, til de er kølet lidt af. Pil skindet af dem og skær dem i lange brede strimler.
Rør yoghurt og mango chutney sammen og smag til med eddike, citronsaft, allehånde, salt, peber og evt. lidt sukker.
Bræk de største salatblade i stykker og arranger salaterne på et stort ovalt fad. Fordel grillet peberfrugt, mango og avocado over. Skær bøffen i brede skiver og anret den øverst. Stænk med halvdelen af dressingen og server resten til. Drys med purløg og evt. snittet koriander.

 

TIP:

Avocadoen kan erstattes af store grillede rejer eller jomfruhummere. Grønsager per person: ca. 275 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk