Bolcher – ti lette trin.

DET BEHØVER DU

Grundmasse = 500 g færdige bolcher

1,5 dl druesukker (glukosesukker)
4,0 dl sukker
1,0 dl vand

SÅDAN SKAL DU GØRE

1. Klargør din arbejdsplads.
2. Find alle redskaber frem og alle ingredienser.
3. Sukker, druesukker og vand kommes i en gryde og det blandes.

4. Koges til vandet forsvinder og massen begynder at blive sammenhængende, dvs. brug et termometer og bolchemassen skal koges op til 165 grader. Endelig ikke over
(massen vil branke) og ikke under (bolcherne bliver seje og klistrede) – men nøjagtig 165 grader.
5. Hæld forsigtig massen ud på den olierede bagemåtte, der evt. er lagt på et tykt viskerstykke eller en marmorplade. Pas på du ikke får massen på dig selv!
6. For syrlige bolcher – tilsæt citronsyre nu og bland det godt ind i massen.
7. Tilsæt farve – hvis det skal være rød farve, så vent lidt, rød tåler ikke så høj varme. Farven tilsættes dråbevis. Ælt og fold farven ind i massen.
8. Tilsæt smagsstofferne – tilsættes i en fordybning i midten, tilsættes med ¼ ad gangen. Fold og ælt massen
9. Del massen i 3 stykker og arbejd med dem – det er lettere.
10. Træk massen ud som en stand på 1 – 1,5 cm tykkelse og rul dem, tril dem til kugler eller sno dem og klip dem.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk