DET BEHØVER DU
CA. 16 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.
50 g smør
3 dl mælk
25 g gær (1/2 pakke)
1 tsk groft salt
2 tsk honning eller sukker
ca. 450 g hvedemel (7 1/2 dl)
pensling: 1 æg
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smelt smørret og bland det med mælken. Smuldr gæren
og rør den ud i blandingen. Tilsæt salt, honning eller sukker
og ca. 3⁄4 af melet. Ælt ingredienserne sammen til en
dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være
blød, blank og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 1 time
ved stuetemperatur. Ælt dejen igennem og tril to pølser.
Skær hver ud i 8 stykker og form boller. Efterhæv på bageplade
med bagepapir ca. 30 min. Pensl med sammenpisket
æg. Bag bollerne midt i ovn ved 225°C ca. 15 min.
Bollerne er færdigbagte, når det lyder hult ved bank på
undersiden. Afkøl på rist.
TIP Smør evt. bollerne med glasur (s. 466), når de er afkølede.