Teboller

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

CA. 16 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.

50 g smør
3 dl mælk
25 g gær (1/2 pakke)
1 tsk groft salt
2 tsk honning eller sukker
ca. 450 g hvedemel (7 1/2 dl)
pensling: 1 æg

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smelt smørret og bland det med mælken. Smuldr gæren
og rør den ud i blandingen. Tilsæt salt, honning eller sukker
og ca. 3⁄4 af melet. Ælt ingredienserne sammen til en
dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være
blød, blank og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 1 time
ved stuetemperatur. Ælt dejen igennem og tril to pølser.
Skær hver ud i 8 stykker og form boller. Efterhæv på bageplade
med bagepapir ca. 30 min. Pensl med sammenpisket
æg. Bag bollerne midt i ovn ved 225°C ca. 15 min.
Bollerne er færdigbagte, når det lyder hult ved bank på
undersiden. Afkøl på rist.

TIP Smør evt. bollerne med glasur (s. 466), når de er afkølede.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk