Braiseret lammebov med citron og timian

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Jeg har en forkærlighed for kødretter med lang tilberedningstid, hvor kød, grønsager og krydderier har tid til at udveksle smag med hinanden. Der er også mere smag i de kødstykker, som kræver lang tilberedningstid for at blive møre. Denne ret udspringer af det italienske køkken, hvor den serveres med en lind majsgrød lavet af groftmalede majsgryn (polenta).

Middagsret
1 lammebov med ben (ca. 1,2 kg)
2 spsk olivenolie
10 fed hvidløg delt i kvarte
2 løg i store tern
3 gulerødder i tykke mønter
1 spsk hakkede rosmarinnåle
Revet skal af 1 citron
2 kviste timian
400 g hakkede flåede tomater
1 glas rødvin
2 dl vand eller bouillon

SÅDAN SKAL DU GØRE

Del boven i 4-5 stykker eller bed slagteren gøre det, han gør det gerne. Varm olien i en stor stegegryde og steg kødet, til det har taget lidt farve. Tag det op og krydr det med salt og peber. Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden og lad også det få lidt farve. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt rosmarin, citronskal, timian, tomater og rødvin. Bring gryden i kog og lad det koge for ganske svag varme i 1 1/2 time. Spæd med vand/bouillon undervejs og vend kødet ved samme lejlighed.
Server med dampede grønne bønner og Polentagratin

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk