DET BEHØVER DU
Jeg har en forkærlighed for kødretter med lang tilberedningstid, hvor kød, grønsager og krydderier har tid til at udveksle smag med hinanden. Der er også mere smag i de kødstykker, som kræver lang tilberedningstid for at blive møre. Denne ret udspringer af det italienske køkken, hvor den serveres med en lind majsgrød lavet af groftmalede majsgryn (polenta).
Middagsret
1 lammebov med ben (ca. 1,2 kg)
2 spsk olivenolie
10 fed hvidløg delt i kvarte
2 løg i store tern
3 gulerødder i tykke mønter
1 spsk hakkede rosmarinnåle
Revet skal af 1 citron
2 kviste timian
400 g hakkede flåede tomater
1 glas rødvin
2 dl vand eller bouillon
SÅDAN SKAL DU GØRE
Del boven i 4-5 stykker eller bed slagteren gøre det, han gør det gerne. Varm olien i en stor stegegryde og steg kødet, til det har taget lidt farve. Tag det op og krydr det med salt og peber. Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden og lad også det få lidt farve. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt rosmarin, citronskal, timian, tomater og rødvin. Bring gryden i kog og lad det koge for ganske svag varme i 1 1/2 time. Spæd med vand/bouillon undervejs og vend kødet ved samme lejlighed.
Server med dampede grønne bønner og Polentagratin