DET BEHØVER DU
Til 2 personer:
300 g lammebov uden ben
½ løg (50 g)
½ gulerod (50 g)
½ stængel bladselleri
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tomatpure
1 dl hvidvin
2 kviste timian
vand, salt og peber
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skær kødet i store tern (2,5×2,5 cm)
Skær løg, gulerod og bladselleri i grove tern. Hak hvidløget groft.
Varm olien i gryden ved middelvarme og sauter kødet heri til det har taget farve på alle sider.
Tag kødet op og sauter grønsagerne til de har taget lidt farve.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og hvidvin.
Bring det i kog for kraftig varme og lad det koge 2 min.
Skru ned og tilsæt timian, salt og peber samt vand til det knap dækker. Bring det i kog igen og lad det koge for svag varme til kødet er mørt, ca. 45 min.
Tag kødet op og hæld resten i en sigte og purer grønsagerne gennem sigten.
Kom kødet i saucen og varm det igennem og smag til med salt og peber.
Server gerne med rispilaf, som du også kan finde her.