Braiseret lammebov med timian og hvidløg

DET BEHØVER DU

Til 2 personer:

300 g lammebov uden ben
½ løg (50 g)
½ gulerod (50 g)
½ stængel bladselleri
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tomatpure
1 dl hvidvin
2 kviste timian
vand, salt og peber

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær kødet i store tern (2,5×2,5 cm)
Skær løg, gulerod og bladselleri i grove tern. Hak hvidløget groft.
Varm olien i gryden ved middelvarme og sauter kødet heri til det har taget farve på alle sider.
Tag kødet op og sauter grønsagerne til de har taget lidt farve.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og hvidvin.
Bring det i kog for kraftig varme og lad det koge 2 min.
Skru ned og tilsæt timian, salt og peber samt vand til det knap dækker. Bring det i kog igen og lad det koge for svag varme til kødet er mørt, ca. 45 min.
Tag kødet op og hæld resten i en sigte og purer grønsagerne gennem sigten.
Kom kødet i saucen og varm det igennem og smag til med salt og peber.

Server gerne med rispilaf, som du også kan finde her.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk