DET BEHØVER DU
2 STK.
TILBEREDNINGSTID: 4-15 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.
250 g knækkede rug- eller hvedekerner (4 1/2 dl)
3 dl vand – koldt eller kogende
50 g gær (1 pakke)
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
ca. 650 g hvedemel (ca. 10 dl
SÅDAN SKAL DU GØRE
Sæt kernerne i blød i koldt vand i 8-12 timer eller hæld kogende vand over kernerne og lad dem stå ca. 1 time. Smuldr gæren og rør den ud i kærnemælken. Tilsæt salt, de udblødte kerner med vand og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time ved stuetemperatur. Form to brød og sæt dem på bageplade med bagepapir. Efterhæv ca. 30 min. Bages nederst i ovn ved 200°C ca. 40 min. Brødene er færdigbagte, når det lyder hult ved bank på undersiden. Afkøl på rist.