Brunkager

DET BEHØVER DU

375 g. lys sirup
125 g. smør
100 g. sukker
1 3/4 tsk. potaske
2 tsk vand
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt nelliker
1/2 tsk stødt kardomme
500 g. hvedemel
50 g. mandler

TIP: Man kan sagtens også putte lidt stødt ingefær,  stødt allehånde, sukat eller syltet pomeransskal i – efter behag.
TIP: Hvis man har lyst kan man erstatte hlavdelen af mandlerne med usaltede pistacienødder.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kog sirup, smør og sukker sammen i en gryde. Rør det i den varme masse. Tag gryden fra varmen og rør til blandingen er lunken. Tilsæt krydderier og mel. Skold mandlerne og smut dem. Hak dem groft og kom dem i dejen og ælt det sammen. Rul dejen stænger af ca. 4 cm.’s tykkelse. Læg dem tildækket i køleskabet  1-2 døgn. Skær stængerne i meget tynde skiver og placer dem på en bageplade med bagepapir.

Bag brunkagerne øverst i ovnen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 5 min. Afkøl dem efterfølgende på en rist – så bliver de ekstra sprøde! God jul!

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk