Bulgurboller – Grovboller

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

16 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 3/4 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.
25 g gær (12 pakke)
5 dl vand
175 g bulgur (ca. 3 dl)
1 spsk groft salt
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: 1/2 dl olivenolie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt bulgur,
salt og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt.
mere mel. Dejen skal være fugtig og smidig. Lad den hæve
tildækket ca. 11⁄2 time ved stuetemperatur. Ælt dejen
igennem og del den.Tril to pølser og del hver i 8 stykker.
Form boller og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad
dem efterhæve ca. 30 min. og pensl med olivenolie. Bag
bollerne midt i ovn ved 225°C i 15-20 min. Bollerne er
færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk