Camilla Plums jordbærlagkage

KILDE: Camilla Plum

DET BEHØVER DU

Som Maddie (elev efteråret 2014) husker den fra sin sommer i Camilla Plums køkken. Jordbærene skal være af bedste spisekvalitet – søde, røde og bløde – fx fra selvpluk hos Camilla Plum på Fuglebjerggård. 
 
Kagebund
8 æg
350 g sukker
revet skal af ½ citron
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Flødeskum af mindst en halv liter kold piskefløde
mindst ½ kg jordbær
Flormelis til toppen
 

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Pisk æg, sukker og citronskal på røremaskine eller med elpisker til det er tykt og hvidt. Mindst 8 minutter.
Bland bagepulver og hvedemel og vend det forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i 3 smurte lagkageforme drysset med sukker, eller i en stor springform.
Bag dem ved 170 grader, 15 min for lagkageforme, 30 min for springform eller til der ikke hænger noget noget ved når du stikker en spids kniv ind  midt i kagebunden.Lad bundene køle af før de tages ud af formen.
Har du bagt i springform skal bunden skæres igennem to gange.
Fordel flødeskum og halve jordbær mellem hvert lag. Pynt med flormelis og lidt hele jordbær på toppen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk