Chermoula – marokansk marinade til fisk

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

2 spsk hel spidskommen
saft af 2 økologiske citroner
fintrevet skal af 1 økologisk citron
1 bdt. fintsnittet frisk koriander
2 kviste fintsnittet frisk mynte
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk paprika
½ tsk cayenne

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rist spidskommen på en meget varm pande i 10-15 sekunder. Bland alle øvrige ingredienser.
Vend halvdelen af marinaden med 1/2 – 3/4 kg fisk, der skal grilles.
Lad det trække 1-3 timer i køleskabet. Grill fisken over høj varme.
Server med resten af marinaden.
Tips: God fisk til marinering og grill er fx havkat, havtaskekæber, laks, små fileter af hvilling, kulmule, knurhane eller fjæssing.
Fisken grilles på begge sider til en lille spids kniv føles varm, når den stikkes ind midt i fisken.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk