Ciabatta brød

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

4 STK.
TILBEREDNINGSTID: 9-38 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.

fordej
10 g gær (1⁄5 pakke)
3 dl vand
250 g hvedemel (ca. 4 dl)

brøddej
10 g gær (1⁄5 pakke)
3 dl vand
1 portion fordej
1 1/2 spsk groft salt (20 g)
150 g durummel (ca. 2 1/2 dl)
400 g hvedemel (ca. 6 dl)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Fordej: Smuldr gæren og rør den ud i koldt vand. Tilsæt mel og
rør en lind dej. Lad dejen stå tildækket ved stuetemperatur
i 6-24 timer.

Brøddej: Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt fordej, salt,
durummel og ca. 3⁄4 af hvedemelet. Ælt ingredienserne
sammen til en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel.
Dejen skal være smidig, men lidt klæbrig. Lad dejen hæve
tildækket i køleskab 6-12 timer. Læg dejen på et melstrøet
bord og del den i fire stykker. Form og stræk dejstykkerne
til rektangler på ca. 25 × 10 cm. Drys durummel på to bageplader
og læg de formede deje på. Lad dem efterhæve 1-
2 timer ved stuetemperatur. Sæt brødene midt i en 250°C
varm ovn og skru ned til 220°C. Brug varmluft hvis begge
plader bages samtidigt. Sprøjt brødene med lidt vand (fx
med en vandforstøver), lige når de kommer ind i ovnen.
Bag brødene ca. 30 min. De er færdigbagte, når det lyder
hult ved bank på undersiden. Afkøl på rist.

TIP Kom lidt spiseolie på hænderne, det modvirker at dejen
klæber.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk