DET BEHØVER DU
4 STK.
TILBEREDNINGSTID: 9-38 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.
fordej
10 g gær (1⁄5 pakke)
3 dl vand
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
brøddej
10 g gær (1⁄5 pakke)
3 dl vand
1 portion fordej
1 1/2 spsk groft salt (20 g)
150 g durummel (ca. 2 1/2 dl)
400 g hvedemel (ca. 6 dl)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Fordej: Smuldr gæren og rør den ud i koldt vand. Tilsæt mel og
rør en lind dej. Lad dejen stå tildækket ved stuetemperatur
i 6-24 timer.
Brøddej: Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt fordej, salt,
durummel og ca. 3⁄4 af hvedemelet. Ælt ingredienserne
sammen til en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel.
Dejen skal være smidig, men lidt klæbrig. Lad dejen hæve
tildækket i køleskab 6-12 timer. Læg dejen på et melstrøet
bord og del den i fire stykker. Form og stræk dejstykkerne
til rektangler på ca. 25 × 10 cm. Drys durummel på to bageplader
og læg de formede deje på. Lad dem efterhæve 1-
2 timer ved stuetemperatur. Sæt brødene midt i en 250°C
varm ovn og skru ned til 220°C. Brug varmluft hvis begge
plader bages samtidigt. Sprøjt brødene med lidt vand (fx
med en vandforstøver), lige når de kommer ind i ovnen.
Bag brødene ca. 30 min. De er færdigbagte, når det lyder
hult ved bank på undersiden. Afkøl på rist.
TIP Kom lidt spiseolie på hænderne, det modvirker at dejen
klæber.