Citrongrøntsager

KILDE: Suhrs Husholdningskole

DET BEHØVER DU

Rodfrugter, bladselleri og løg bagt i ovnen pakket i bagepapir med citron, timian, smør og honning er en rigtig efterårsret. De kan spises til al slags stegt kød og fisk. Grønsagerne kan varieres efter sæson og lyst og oliven kan erstattes af tørrede tranebær eller helt udelades.

4 stykker bagepapir på størrelse med en 1/2 bageplade
3 pastinakker i grove stykker (350 g)
4 stilke bladselleri i grove stykker (150 g)
2 rødløg i tynde både (150 g)
1 lille courgette i grove stykker (250 g)
1 citron, halveret og skåret i skiver
50 g små sorte oliven med sten
evt. 2 fed grofthakkede hvidløg
50 g smør
1 spsk flydende honning
krydderurter, fx timian og salvie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 220°.
Fordel alle grønsager, citron, oliven, krydderurter, smør, honning og hvidløg på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir. Drys med salt og peber og fold papiret om grønsagerne. Bag dem 30 min. eller til papiret er puffet op og er blevet brunt. Lad hver gæst pakke sin egen pakke op ved bordet og nyde duften.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk