Culotte med et tvist

DET BEHØVER DU

6 pers.

1 okseculotte
15 g. smør
1 spsk olie
½ spsk knust fennikelfrø
2 fed knust hvidløg
1 knust stjerneanis
1 tsk groft salt
1 tsk. groft salt
Peber fra kværn

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rids culotten på fedtsiden i tern eller som den skal skæres ud når den er stegt.
Lad smør og olie blive brunt på en pande ved kraftig varme.
Brun culotten på alle sider.
Krydr culotten godt med de mange krydderier + salt og peber.
Kassér stegefedtet
Læg culotten i et ovnfastfad og sæt den i midten af ovenen ved 150 grader 45-60 min.
Sæt et stegetermometer i midten af stegen og steg til centrumtemperaturen er 55-62 grader for rosa og 62-68 for svagt rosa.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile indpakket i 15 min.
Skær den i 2-3 mm. tykke skiver på tværs af kødfibrene.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk