Dansk vestindisk bankekød

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En dansk klassiker udsat for caribisk krydring. Kartoffelmosen kogt med fennikel og æbler får en fin syrlig smag med toner af lakrids.

Til 4 personer

1)
400 g oksekød i tynde skiver fx bov eller tykkam
2 tsk friskkværnet sort peber
2 tsk stødt allehånde
2 tsk stødt korianderfrø
2 tsk tørret timian
2 tsk salt
2 spsk hvedemel
2 spsk olie
3 store løg i både
4 stængler bladselleri i tykke skiver
3 fed hakket hvidløg
1 hakket grøn chili
1/2 l vand (evt. 1/2 vand og 1/2 øl)
2 laurbærblade

2) Kartoffelmos med fennikel og æble
1 fennikel i tern
1 spsk olie
1 stort syrligt æble skrællet og i både, fx mutzu
600 bagekartofler i kvarte, fx Estima
3 dl mælk
1/2 bdt. finthakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

1) Bank kødskiverne fx med den flade side af en kokkekniv. Bland salt og krydderier på en tallerken og vend kødet heri. Vend det herefter i mel og steg det i olie i en stor stegegryde på begge sider til kødet har taget lidt farve. Ca. 2 min. på hver side. Steg det evt. af et par omgange. Læg alt kødet i gryden og vend løg, bladselleri, hvidløg, chili og laurbærblade i. Hæld vand og evt. øl ved og læg låg på. Lad retten simre for svag varme til kødet er helt mørt, ca. 1 time.

2) Sauter fennikel i olie 2-3 min. i en stor gryde vend æblerne i og sauter yderligere 1 min. Tilsæt kartoflerne og hæld vand ved til det dækker. Kog for svag varme til kartoflerne er helt møre, ca. 30 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre på eftervarme. Varm mælken op med persille. Pisk kartoflerne til mos, pisk den varme mælk i og smag til med salt og peber.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk