Dolmades – Fyldte vinblade

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

ca. 40 stk.

Dolmades kommer af tyrkisk og betyder at farsere eller stoppe. De er et af eksemplerne på den tyrkiske indflydelse på det græske køkken. Dolmades serveres ofte som Meze.

50 konserverede vinblade
400 g flåede hakkede tomater
2 1/2 dl ris (ikke parboiled)
2 fintsnittede forårsløg
2 fed knust hvidløg
1 dl pinjekerner
1/2 dl olivenolie
1/2 dl fintsnittet mynte, eller 1 tsk tørret
1 dl fintsnittet dild
1/2 dl citronsaft

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 175°.
Skyl vinbladene og dup dem tørre. Dæk bunden af et stort ovnfast fad med vinblade. Bland tomater, ris, forårsløg, hvidløg, pinjekerner, olivenolie, mynte og dild. Bland lidt salt og peber i. Fordel en skefuld fyld på hver af de 40 vinblade og rul hvert blad tæt sammen om fyldet. Læg dolmaderne i fadet med samlingen nedad. Læg endnu et lag vinblade over og stænk med citronsaft og hæld vand ved så det knapt dækker dem – sæt et ovnfast fad oven i for at danne pres. Sæt fadet i ovnen 1 time eller til de har opsuget al væden. Lad dem afkøle helt.
Dolmades kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.
Grønsager per person: ca. 125 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk