Fastekringler

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

CA. 16 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 40 MIN.

25 g gær (1/2 pakke)
3 dl mælk
1 tsk groft salt
100 g smør
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: 1 æg

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i lunken mælk. Tilsæt salt,
blødgjort smør og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning
af evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og
glat. Lad den hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur.
Del dejen i 16 lige store stykker.Tril dem til fingertykke
pølser ca. 15 cm og form dem til kringler. Sæt dem på
bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30
min. Pensl med sammenpisket æg. Bag kringlerne midt i
ovn ved 225°C ca. 15 min. De skal være gyldne i farven og
lyde hule ved bank på undersiden. Afkøl på rist.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk