Fennikelsild

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

10 stk. mellemstore sildefileter

Kogelage:
1 stk. løg i skiver
10 stk. hvide peberkorn
1 spsk. salt
2 dl eddike
2 dl vand
2 dl sukker
2 stk. laurbær

Fyld:
1 stk. fennikel
2 stk. løg
1 stor skærm dild
salt og peber
olie til sauteringen

SÅDAN SKAL DU GØRE

Fyld:
Fennikel og løg ordnes og skæres i skiver. Skærmdilden klippes ud i små buketter. Det hele sauteres af i olien, uden at tage farve. Smages til og af køles.
Fyldet fordeles på sildefileterne og de rulles med hoved mod hale og lukkes med en tandstikker. Silden sættes i et ovnfast fad.

Kogelagen:
Eddike, sukker, salt, vand og løg samt krydderier koges op, til lagen er klar. Hældes over sildene som pocheres i ovnen i ca. 5 min., til silden er fast og hvid. Sildene afkøles i lagen.

Anretningen:
Silden serveres på et fad, pyntet med rødløg og dildkviste.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk