Fiskefond

DET BEHØVER DU

Fiskefond – Fiskebouillon

Til Ca. 2 Liter
Tilberedningstid: ca. 45. min – Arbejdstid: Ca. 20 min

1 kg fiskeben
3 L vand
2 løg (200g)
½ fennikel eller 3-4 stilke bladselleri (125g)
1 porre (150g)
2 tsk. koriander
1 tsk. hvide peberkorn
2 laurbærblade
2 kviste frisk timian eller persillestilke
2 tsk. groft salt + peber fra kværn

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skyl fiskebenene i koldt vand. Kom dem i en gryde med rent koldt vand så de er dækket. Kog langsomt op og fjern skum fra overfladen med en stor ske.

Skyl og rens grøntsagerne. Skær dem i mindres stykker. Når fonden koger. Tilsættes salt og de rensede grøntsager. Skum jævnligt. Lad fonden koge under låg i 20 min. ved svag varme. Si fonden. Hvis fonden skal smage kraftigere, koges den ind ved kraftig varme. Smag til med salt og peber.

 

TIP: Frys fond i små portioner – fx er isterningeposer eller små plastskåle velegnede.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk