Focaccia

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

8 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.

25 g gær (1/2 pakke)
2 1/2 dl vand
1 tsk groft salt
1 dl olivenolie
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: 2 spsk olivenolie
2 spsk sorte oliven uden sten
drys: 2 spsk tørret rosmarin eller oregano og 1 tsk groft salt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand. Tilsæt salt,
olie og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt.
mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad den
hæve tildækket ca. 1 1⁄2 time ved stuetemperatur. Ælt dejen
igennem og del den i 8 stykker. Form dejstykkerne til boller
og tryk dem flade med håndroden til en tykkelse på ca.
1 cm. Læg dem på bageplade med bagepapir og efterhæv
ca. 30 min. Lav et par fordybninger i hvert brød med fingrene.
Pensl med olivenolie.Tryk oliven ned i dejens fordybninger
og drys med rosmarin eller oregano og salt. Bag
brødene midt i ovn ved 225°C ca. 15 min. Afkøl på rist.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk