DET BEHØVER DU
1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 11 TIME
ARBEJDSTID: CA. 15 MIN.
25 g gær (1/2 pakke)
3 dl vand
2 dl kærnemælk
1 tsk sukker
1 spsk groft salt
300 g grahamsmel (ca. 5 dl)
ca. 500 g hvedemel (ca. 8 dl)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt kærnemælk,
sukker, salt, grahamsmel og ca. 3⁄4 af hvedemelet.
Ælt en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen
skal være smidig og glat. Form dejen til et brød og sæt det
på bageplade med bagepapir. Lad det hæve tildækket ca.
45 min. ved stuetemperatur. Rids det i overfladen. Bages
nederst i ovn ved 200°C ca. 50 min. Brødet er bagt, når
det lyder hult ved bank på undersiden. Afkøl på rist.