Gratinerede kyllingefileter med grønne asparges / Suprema di pollo gratinata con asparagi verdi

KILDE: Ferraras Kokkeskole

DET BEHØVER DU

2 store eller 3 normale kyllingebryster delt i 6 fileter
100g mel
ekstra jomfru olivenolie
100g parmesanost i flager
600g grønne asparges
2dl hvidvin
1 porre
3 tomater
25g frisk timian

SÅDAN SKAL DU GØRE

Del kyllingebrysterne i 6 fileter, bank dem flade, vend dem i melet og steg dem brune i olien. Hvidvinen tilsættes og koges ind til det halve. Kyllingefileterne lægges i et ildfast fad med væsken fra panden, timian og parmesan.

Aspargesene og porre renses og dampes i ovn. De kolde asparges bindes sammen tre og tre med tynde strimler porre.

Tomaterne skoldes og flås, hvorefter de skæres i kvarte, og kernerne fjernes. Tomatkødet bages i ovn med masser af olivenolie, sukker og timian/salt. (Skrællen blev friturestegt og brugt til forretten)

Kyllingefileterne gratineres i 8 min ved 200C. Aspargesene gratineres med parmesanost.

NB. I den italienske udgave af denne ret, bruger man Mesola asparges, som er asparges som er dyrket i Mesola-området. Det er dog ikke altid muligt at få disse i Danmark.(aldrig?)

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk