Gratineret grøntsagspasta

DET BEHØVER DU

Til 4 personer

En rest kogt pasta, 400-500 g, fx penne eller skruer
ca. 800 g tilfældige grøntsager, fx:
2 løg
1 squash
1 rød peber
1 porre
3-5 fed hvidløg
1 tørret chili
2 spsk olivenolie
1 ds. grofthakkede tomater eller 400 g friske tomater
salt og peber
evt. en rest friske krydderurter, fx persille, basilikum, oregano
ca. 100 g ost til gratinering, fx parmesan, cheddar, emmenthaler el. en blanding (husk at nævne at der kan komme gammel, men god ost i / oste-rester) (lyder ikke så positivt.) Kunne det ikke formuleres sådan – Brug den rest ost du har i køleskabet.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær løgene i både og resten af grøntsagerne i små terninger.

Finhak hvidløg og knus chilien med fingrene (vask hænder bagefter) og svits begge dele i olivenolie i en sauterpande el. wok i ca. 1 minut (hvidløgene må ikke branke).

Tilsæt de hakkede grøntsager og svits videre et par minutter, til de lige bliver bløde.

Tilsæt de hakkede tomater og evt. en rest hakkede krydderurter og krydr med salt og peber.

Varm igennem og smag til.

Bland den kogte pasta med grøntsagerne og hæld det hele i et ovnfast fad.

Riv osten og drys den over.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til det syder i kanten og osten er gylden.

 

Tilbehør: Brød og evt. grøn salat

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk