Grillet kalv og kål med citronsauce

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

1 kg kalvebryst med ben
1 stort eller 2 mindre spidskål delt i 6-8 både
1/2 citron
peberkorn, korianderfrø, løg, gulerod, frisk krydderurt (persille, løvstikke, estragon)
3 spsk pesto
2 tsk olivenolie
1 dl creme fraiche
1 spsk majsstivelse

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring en stor gryde vand i kog. Salt vandet let når det koger og blancher kålbådene heri 2 min. Kom dem straks i koldt vand og lad dem derefter dryppe af.
Bring på ny en gryde vand i kog, med så meget vand at det kan dække kalvekødet. Kom kødet i sammen med ca. 1 spsk salt, peberkorn, korianderfrø, urter og skallen af den halve citron. Lad kødet koge for svag varme til det er helt mørt. Tag kødet op og lad det trække 20 min. Si suppen og kog den ind for kraftig varme, så smagen fortættes.
Tænd ovnens eller havens grill.

Skær kødet i skiver og vend det i pestoen. Pensl kålen med olivenolie. Grill kød og kål til det er gennemvarmt og har taget lidt farve.
Rør creme fraiche med majsstivelse og saft af 1/2 citron. Kom det i en lille gryde og rør det med lidt af den varme suppe. Tilsæt så i alt ca. 1/2 l suppe. Bring saucen i kog og lad den koge 2 min. under omrøring. Smag til med salt og peber og server til grillet kød og kål med en stor skål nye kartofler.

Tips
Kog gerne den dobbelte mængde kalvekød og lav en frikassé den første dag og server grillet kød og kål på 2. dagen.

Pestoen kan man med fordel lave selv, man har krydderurter i haven:
1 skive lyst brød uden skorpe
4-6 fed hvidløg
Ca. 1 dl tætpakkede blade af bredbladet persille, basilikum eller fx løvstikke
3 spsk olivenolie

Udblød brødet i koldt vand 10 – 15 min. Bring hvidløgene i kog i ca. 1 l vand. Lad dem koge ca. 30 sek. og tag dem op.
Kom det hele i en blender og kør til en glat puré.
Opbevar pestoen i en glas i køleskabet. Den holder sig fint en uges tid.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk