Grillet poussin med gulerodspuré, skorzonerrødder og estragon

KILDE: Søren Buhl Steiniche

DET BEHØVER DU

Til 4 personer
2 poussiner
Olivenolie
500 g gulerødder
1 lille bundt estragon
1 spsk honning
Eddike efter smag
2 spsk rapsolie
400 g skorzonerrødder
2 dl sødmælk
Salt og peber

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Partér poussinerne i lår og bryst, eller skær ryggen af dem og del dem i to efter kokkens
anvisning. Krydr med salt, peber og en smule olie og lad dem trække mindst en halv time
inden tilberedning. Grill poussinerne ved moderat varme til de er gennemstegte. Hvis de
begynder at blive for mørke kan de evt steges færdig i ovnen ved 150 grader.
Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre med estragonstilkene(
bladene gemmes til servering.). Hæld vandet fra, blend til en glat pure med rapsolien og smag
til med honning og eddike.
Skræl skorzonerrødderne og kog dem møre i en blanding af halv sødmælk og halv vand.
Anret de grillede poussiner med gulerodspuréen, de kogte skorzonerrødder og fine blade af
estragon.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk