Grillet spidskål med sauce af Vesterhavsost

DET BEHØVER DU

Til hverdag

1 spidskål delt i kvarte

100 g smør

2 dl fløde

75 g vand

100 g vesterhavsost i tern

 

 

Til fest

1 dl lin havregrød

Citrontimian

Citronmelisse

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smelt smør, fløde og vand bringes i kog i en gryde. Saucen hældes i en blender sammen med tern af vesterhavsost og blendes i 2 minutter indtil konsistensen er cremet. Har du blender med tætsluttende låg er det vigtigt at der er hul i låget, ellers dannes der overtryk pga. varmen. Pas godt på.

Grill spidskålen og server med saucen hældt ud over.

Vil du gøre noget særligt ud af retten fx når du får gæster kan du tilføre følgende elementer:

Blend lin havregrød og smør tynd ud over bagepapir i en bageplade. Bag i ovnen ved 150° indtil den er sprød.

Pynt med blandene fra citrontimian og citronmelisse. Citronmelissen kan evt. udstikkes dekorativt som set på billedet.

Den sprøde havregrød anrettes på toppen som et knasende element i retten.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk