Havrekiks

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

CA. 25-30 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 1 TIME
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.

30 g smør
1 dl kogende vand
4 dl havregryn (125 g)
1 knsp bagepulver
1/2 tsk fint salt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom smør i en skål og hæld kogende vand over. Blend
havregryn så de bliver som grahamsmel. Bland bagepulver
og salt i de blendede havregryn og tilsæt derefter blandingen
af smeltet smør og vand. Ælt det hele sammen til
en dej. Rul den tyndt ud (ca. 2 mm) på et melstrøet bord
eller mellem to stykker bagepapir. Skær dejen ud i firkanter
eller stik den ud i runde kiks med et glas eller en udstikker.
Prik med en gaffel. Bag kiksene lysebrune midt i
ovn ved 175°C ca. 15 min. Sluk ovnen og lad dem stå i ovnens
eftervarme ca. 30 min. for at blive helt tørre. De må
ikke blive for mørke. Afkøl på rist. Opbevares tørt i lufttæt
beholder.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk