Hjemmelavede pølser med svinekød, fennikel og bacon

KILDE: Kille Enna: Killes Køkken

DET BEHØVER DU

Lille hovedret til 5. pers.

500 g. svinekød med fedtkant (fra bov eller skank)
250 g. røget bacon, groft hakket
200 g. fennikel, groft hakket
2 fed hvidløg, groft hakket
1 spsk fint hakket timian
2 tsk. paprika
1 tsk groft salt
1 tsk hele sorte peberkorn
1 spsk fuld hele fennikel frø
1 tsk. koriander frø
svinatarm eller lammetarm.
+ olie til stegning.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom kød, røget bacon, fennikel, hvidløg, timian, salt op i en stor skål.

Varm en pande op indtil den er rygende varm

Tilsæt paprika, sorte peberkorn, fennikelfrø, korianderfrø og rist i få sekunder. Blend dem i en kaffemølle. Vend de pulveriserede krydderier med kødblandingen.

Kom kødet op i en gammeldags kødhakker og kør det igennem kværnen. Sæt et pølsehorn på åbningen af kødhakkeren pg pres tarmen nedover. Slå en knude på tarmens åbning. Fyld farsen tæt og fast i tarmene. Klip tarmen over og bind knude.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk