Hjemmelavet spinatpasta

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 45 MIN.
150 g frisk eller 100 g hel frosset spinat
300 g durumhvede (ca. 5 dl
2 æg
1 tsk groft salt
0,5 spsk olivenolie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Fjern stilkene og skyl spinaten. Kog den i vand ca. 2 min.
Hæld den i en sigte. Frosset optøet spinat skal ikke koges.
Pres alt vandet ud og blend spinaten med melet. Læg »spinatmelet
« i en bunke på bordet eller i en skål og lav en fordybning
i midten.
Slå æggene ud i melet, tilsæt salt og olie. Pisk æg, salt og
olie sammen med en gaffel. Pisk melet i æggemassen lidt
ad gangen fra indersiden af bunken. Ælt dejen grundigt til
den er glat og ensartet. Lad den hvile i en plasticpose i køleskab
mindst 1 time. Del dejen i 2-3 dele og rul den ud
med kagerulle på et meldrysset bord. Det er lettest at få
dejen tynd ved at rulle den flere gange igennem en pastamaskine
til den ønskede tykkelse. Lad pastapladerne hvile
lidt inden de skæres ud. Læg dem på et klæde eller hæng
dem til tørre over fx et rent kosteskaft. Kog pastaen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk