DET BEHØVER DU
Til 4 personer:
1 kg svinebryst med ben og svær
1 suppevisk (fx. rosmarin, persillestilke, porretop osv.)
300 g istandgjorte, groftskårne suppeurter
salt og peber
olie til stegning
Honning ( god kvalitet, gerne dansk )
Rosmarin
SÅDAN SKAL DU GØRE
Begynd dagen før:
Kom brystet i en gryde med suppevisk, urter, salt og peber. Hæld vand på så det dækker. Kog op og skum grundigt undervejs. Brystet skal koge i ca. 1½ time til benet slipper kødet.
Tag kødet op og skær sværen og en passende mængde af fedtet under sværen bort. Pres brystet mellem 2 bradepander med noget tungt og sæt det på køl til næste dag.
Næste dag ! Varm en pande op og skær imens brystet ud i 8 – 12 små firkanter. Rist dem gyldne på panden start på den side hvor sværen sad. Sæt bryststykkerne i en bradepande og hæld en god spiseskefuld honning på hvert stykke samt evt. lidt rosmarin. Bag så kødet i ovn ved 150° i ca. 25–30 min.
Perfekt som anderledes juleret, server evt. med rødkål og kartofler.