Hot Pot af dyrebov med øl og chipotle

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 6 personer:

1 dyrebov på 1 kg delt i 3 jerk:
2 tsk. allehånde
1 tsk. sort peber
1 tsk. kerner fra stjerneanis
1 chipotle (røget tørret jalepenos chili)
1 spsk. salt
2 fed hvidløg

1 løg
2 stængler bladselleri
1 helt hvidløg
2 gulerødder
25 g mel
2 spsk. klaret smør
1 dl kirsebærvineddike
200 g svesker
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 l vand
1 flasker Carls porter
Havsalt
Peber fra kværn

SÅDAN SKAL DU GØRE

Stød alle ingredienserne til jerken i en morter. Gnid det godt ind i kødet og lad det trække i køleskabet et døgns tid.
Indstil ovnen på 150º. Skær løg, bladselleri, hvidløg og gulerødder i mindre stykker. Sauter grønsagerne i en stor stegegryde for jævn varme i olivenolie til de har taget lidt farve. Tag grønsagerne og varm gryden godt op. Brun kødet til det er jævnt brun på alle sider. Tag kødet op og kog gryden af med eddike. Kom porteren i og dernæst kød, grønsager, svesker, timian og laurbær ved. Hæld vand ved til det dækker. Bring gryden i kog. Læg låg på og sæt gryden i ovnen ca. 3 timer, eller til kødet er mørt og går fra benet.

Si skyen og kog den ind til passende smag og konsistens. Pluk kødet fra benene. Kom fyldet på nær timian og laubær tilbage i gryden igen. Varm det igennem og smag det til med salt, peber og evt. mere kirsebæreddike.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk