Hot Pot med rødkål og kylling

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Hotpot er en suppelignende gryderet med masser af grønsager som her bliver “hot” og syrlig af ingefær, chili og karamelliseret grapefrugt. I Kokken og grønsagen (Kræftens Bekæmpelse 1996) har Danmarks store grønsagskok Erwin Lauterbach fra Saison i Hellerup en hotpot med hans yndlingsgrønsag spidskålen.. Her er min lidt mere robuste udgave med rødkål og kålrabi.

Middagsret
300 g tørrede bønner, f.eks blackeye beans
1 god kylling
Urter til kogning, f.eks 1 gulerod, 2 stilkebladselleri, timian og laurbærblad
1/2 lille fintsnittet rødkål
1/4 lille kålrabi i tern
2 gulerødder i tern
4 stilke bladselleri i tern
3 blod grapefrugter
25 g sukker
1 lille stykke ingefær i små tern
2 skalotteløg i små tern
Chili

SÅDAN SKAL DU GØRE

Udblød bønnerne og kog dem en time, eller til de er helt møre, i letsaltet vand med urter. Kog ligeledes kyllingen med urter. Begge dele kan gøres op til et døgn, inden retten skal serveres.
Blancher rødkålen i letsaltet vand og lad den dryppe af.
Kog kålrabi, gulerødder, rødkål og bladselleri møre i den siede kyllingesuppe og varm bagefter den pillede kylling og de kogte bønner sammen med grønsagerne i suppen. Pas på ikke at varme suppen for længe da kød og bønner så tager for meget farve fra rødkålen.
Skær fileter af grapefrugterne og pres evt. saft fra skallerne ned i en skål.
Karamelliser sukkeret i en gryde og tilsæt grapefrugt med saften og pisk med et piskeris. Tilsæt 2 dl siet suppe og kom ingefær, skalotteløg og chili i. Varm kompotten igennem og kom den i suppen. Smag evt. suppen til med salt og peber.

Server med brød og evt. hakket frisk koriander eller persille.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk