Hvidkålssalat med pink grape og cashewnødder

DET BEHØVER DU

150 g usaltede cashewnødder
¼ hvidlålshoved/spidskål (ca. 500 g)
2 røde grape
2 forårsløg

Dressing:
1 spsk tamarindmasse
6 spsk kogende vand
5 spsk rapspolie
1-2 spsk riseddike
1 tsk middelstærk karry
½-1 tsk tørret chilliflager
Sukker og salt

Pynt:
Korianderblade eller hakket persille

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rist cashewnødderne let på en tør pande og hak dem groft
Snit hvidkålen i meget fine strimler.
Skræl grapen og del den i filetter uden skal.
Snit forårsløgene fint med det grønne.
Kom tamarindmassen i en lille skål og hæld kogende vand over.
Lad blandingen trække 10-15 min. rør i den nu og da og si den gennem en sigte.
Anret grønsagerne på et fad.
Lad en dressing af olie, eddike, 2 spsk tamarindsaft, karry og chili. Smag til med sukker og salt. Hæld dressingen over og drys de hakkede cashewnødder over. Pynt med koriander eller persilleblade.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk