Jordbærmacarons med friske jordbær

KILDE: Kristoffer Blomqvist (Underviser på Madakademiet)

DET BEHØVER DU

Makronerne
90 g. finthakkede mandler (sigtes)
135 g. flormelis (sigtes)
75 g. æggehvider (må gerne have stået et par dage i køleskabet),
50 g. sukker
Lidt rød frugtfarve (Køb en naturlig rød frugt farve, eller lav den selv, ved at kore rødbedesaft ind med lidt sirup)

Til fyldet:
2,5 dl. hakkede friske jordbær
1/4 dl (21 g.) sukker
115 g. cream cheese
25 g. smør
½ tsk vanilje extract

SÅDAN SKAL DU GØRE

Makroner:
Du skal bruge to bageplader med bagepapir og to sprøjteposer.

Sigt de hakkede mandler sammen med flormelisen og sæt det tilside. Pisk æggehviderne (ved stuetemperatur) stive og tilsæt efterfølgende gradvist af fire omgange sukkeret. Tilsæt lidt farve.
Vend forsigtigt de tørre ingredienser i blandingen med en gummiskraber. Bland dem godt, så de fremstår som en samlet masse, bliv ved med at vende blandingen til den fremstår fuldstændig blød og fin.

Fyld blandingen ned i to sprøjteposer, klip toppen af den ene og lav små runde portioner af ca. 2 cm. diameter (som en 2 krone). Lad der være god plads imellem dem (ca. 2,5 cm.), da de flyder ud. Lad dem stå i ca. 30 min. – eller til de har dannet skorpe på ydersiden, og ikke længere klisterer ved berøring. Mens de venter, kan du opvarme ovnen på 175 grader.

Bag en bageplade af gangen, i midten af ovenen i ca. 12 min., eller til kagen virker fast og ikke bevager sig ved berøring.

Lad dem blive på bagepladen til de er afkølet, tag dem afforsigtigt, måske med hjælp fra en kniv, da de godt kan risikere at hænge fast. Par dem sammen to og to, med fyld i mellem.

Jordbærfyld:
Bland jordbær og sukker i en kasserolle, Varm dem op til medium/høj varme, til de begynder at koge, skru derefter ned, og lad dem simre i 5-7 minutter, til jordbærene begynder at gå i opløsning. Brug en gaffel til at mose jordbærene yderligere.

Hæld dem over i en anden skål og lad blandingen afkøle helt. (Kan eventuelt sættes på køl).
Pisk cream chesse og smør sammen, til en blød luftig masse, tilsæt den afkøledejordbærmasse og vanilje og pisk igen, til de har samlet sig helt. Sæt eventuelt den førte blanding på køl, så den får en nogenlunde fast konsistens, inden den skal bruges som fyld mellem makronerne.

Brug en sprøjtepose til at fylde makronerne.

Servering: Server med friske jordbær – en lækker sommerdessert!

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk