Julesalat med avocado

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Julesalat har lige som sine nære slægtninge friséesalaten og mælkebøtten et højt indhold af bitterstoffer. Men når julesalaten blancheres får den både smag og konsistens lidt henad asparges og artiskokker. Avocadoens milde og fede smag og den friske og syrlige appelsin lægger yderligere en dæmper på den bitre smag.

2 julesalat
1 avocado i både
1 appelsin i fileter
8 hakkede valnøddekerner
4 tsk balsamico eddike
4 tsk valnøddeolie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær julesalaten i kvarte uden at fjerne rodenden. Dyp dem 2 min. i kogende vand og lad dem dryppe af. Anret på tallerkener med avocadobåde og appelsinfileter og hakkede valnøddekerner. Stænk med eddike og olie og server med brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk