Kød i saltdej

KILDE: Suhrs

DET BEHØVER DU

Lidt om kød i saltdej
Kød der er pakket ind i saltdej beholder saften og smagen i sig og tager ikke nævneværdig smag af salten. Er man bekymret for at få for meget salt kan man lægge et lag (skyllede) bøgeblade mellem kød og saltdej. Med den her opskrift kan du lave en rigtig god og saftig steg direkte i gløderne.

Opskriften er beregnet til et stykke kød på ca. 1 kg.

500 g groft salt
1000 g mel
lidt vand

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland salt, mel og vand og ælt det sammen til en fast dej.
Hvis du vil have kødet krydret, så skal du lægge krydderurterne uden om kødet.
Dejen pakkes om kødet i et 1-2 cm tykt lag.
Læg stegen ned i gløderne. Efter ca. 30 minutter skal du vende den. Dejen bliver helt brændt.
Du kan evt. stikke et stegetermometer i stegen efter ca. 45 min for at se om den er færdig.
Centrumtemperaturen afhænger af kødet – Skinkeculotte skal være ca. 68 grader.
Tag dejen af stegen og skær kødet ud.
Server fx med ovnstegte kartofler og kogte porrer.

Du kan også server kødet med citrongrønsager.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk