Knækbrød

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

CA. 12 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 9 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 40 MIN.

25 g gær (1/2 pakke)
2 dl mælk
1 spsk honning
4 dl vand
2 tsk groft salt
350 g groft rugmel (6 dl)
350 g grahamsmel (6 dl)
1 spsk st. kommen
ca. 120 g hvedemel (2 dl)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i mælk.Tilsæt honning, vand,
salt og rugmel. Rør blandingen til en tynd dej og lad den
stå tildækket ved stuetemperatur ca. 8 timer. Tilsæt derefter
grahamsmel og kommen. Ælt hvedemel i dejen til den
er smidig og glat. Del og form dejen i 12 kugler. Rul dem
ud i tynde cirkelformede plader på et melstrøet bord.Vend
dem jævnligt under udrulningen. Læg dem på bageplade
med bagepapir. Prik med en spisepind eller gaffel. Bag
knækbrødene øverst i ovn 8-10 min. ved 225°C. Afkøl på
rist. Opbevares tørt i lufttæt beholder.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk