Kogt korn

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 3½ TIME
ARBEJDSTID: CA. 10 MIN.

300-400 g hele hvedekerner, fx spelt eller kæmpedurum (5 dl)
2 tsk groft salt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skyl kernerne og sæt dem i blød i koldt vand ca. 2 timer,
før de skal koges. Hæld vandet fra. Kom kernerne i en
gryde og hæld 1/2 l vand ved. Kog op og kassér kogevandet.Hæld 3⁄4 l koldt vand i gryden med kerner og bring det i
kog. Kog under låg i 45 min. Fjern gryden fra varmen og
lad den stå ca. 30 min. Omrør og smag til med salt.

ANVENDELSE Som tilbehør til fx grøntsagsretter og til
»Kornsalat« (s. 389).

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk