DET BEHØVER DU
TILBEREDNINGSTID/ARBEJDSTID: CA. 15 MIN.
Beregn 75-100 g tørret pasta eller spagetti til 1 portion.
Beregn 125-150 g frisk pasta til 1 portion.
1 portion er 200-250 g spiseklart pasta.
Beregn 1 l vand tilsat 1 tsk groft salt pr. 100 g pasta.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring vandet tilsat salt i kog og kom pastaen i. Kog uden
låg og rør i gryden af og til. Kog pastaen »al dente«, dvs.
den skal gøre lidt modstand, når man bider i den. Kogetiden
varierer fra få min. op til ca. 14 min., afhængig af om
den er tørret eller frisk og afhængig af facon.Tag en prøve
op og bedøm. Hæld omgående pastaen i et dørslag, når
den er færdig. Tilsæt evt. lidt smør eller olivenolie, så den
får en fin aroma og ikke klistrer så let.
ANVENDELSE Pasta kan fx serveres med »Tomatsovs« (s.
367) eller med »Pesto« (s. 373) og spagetti kan fx serveres
med kødsovs som »Spagetti bolognese« (s. 220).
TIP Blandes sovs i pastaen, når den er nykogt, klistrer den
ikke sammen.